Megrendelés

Chronica Hungarorum 1473

 


A bibliofil változat ára: 40 000 Ft
A gyűjtői változat ára: 130 000 Ft

Megrendelését az alábbi gombra kattintva tudja leadni:

A Chronica Hungarorum kinyomtatásának 550. évfordulója alkalmából 2023. május 27-étől kézbe vehető a mű csúcsminőségű fakszimiléje a latin, magyar és angol nyelvű kísérőkötettel együtt, sorszámozott bibliofil és gyűjtői változatban.

Úgy az előkészítés, mint az anyagválasztás folyamán igyekeztünk messzemenően visszaadni az eredeti kötet élményét. Olyan felbontású fotók készültek a nyomdai előkészítéshez, hogy semmilyen kompromisszumot ne kelljen kötnünk a valósághű részletek visszaadása tekintetében. A belív papírjának textúrája, vastagsága tökéletesen megegyezik az eredeti nyomatéval. Mind az 550 példány belíve azonos minőségben készült, azonban kétféle borítást használtunk. A borítók mindkét esetben a Wintan cég kiváló minőségű újrahasznosított bőranyagát kapták.

A 350 bibliofil példány gépi kötéssel készült, borítóján – Hess András betűinek felhasználásával – arany prégnyomással. Ez és a kísérőkötet míves fatokba kerül.

A 200 gyűjtői példány fatáblás kézi kötéssel, az elő- és a hátlap – egy korabeli borítóról vett vésetminta felhasználásával – vakdombor nyomással készült. A fakszimile a hozzá tartozó kísérőkötettel és egy üveg, a Grand Tokaj Zrt. által felajánlott hatputtonyos tokaji aszúval együtt névre szóló réztáblával ellátott és lakkozott, bársonnyal bélelt fadobozba kerül.

Műszaki paraméterek

Fakszimile:
Méret: 200 x 275 mm
Terjedelem: 136 oldal
Nyomtatás: 4 + 4 szín
Papír: Munken Pure White 115 g

Kísérőkötet:
Méret: 200 x 275 mm
Terjedelem: 324 oldal
Nyomtatás: 4 + 4 szín
Papír: Munken Pure White 115 g

10 000 Ft felárért sorszám egyedileg igényelhető!

A gyűjtői kiadás választható sorszámai:
16–50., 81–199.
A bibliofil kiadás választható sorszámai:
207‒247., 341–536.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a rendeléseket és a sorszámokat a beérkezés sorrendjében tudjuk teljesíteni. A kiadványokat május 27. után postázzuk (ebben az esetben felszámítjuk a postaköltséget), vagy személyesen átvehetők a könyvtárban.

Kérjük, megrendeléskor jelezze az alábbiakat:
– gyűjtői / bibliofil kiadás
– egyéni sorszám igénylése
– számlázási cím
– átvétel módja: OSZK / szállítás (az utóbbi esetben szállítási címmel)